Alfrida har härjat i Brevik!

Stormen har ställt till med en hel del förödelse i vårt område!

(Se också kommentarer med uppdateringar längst ned.)

Under gårdagskvällen och natten tilltog vindarna för att mäta över 30 sekundmeter i byarna. Strax före 01:00 började elnätet påverkas och strömmen gick och kom sedan tillbaks i omgångar för att slutligen helt försvinna 06:43. Under dagen har Vattenfall flera gånger ändrat sin prognos för när strömmen ska vara tillbaka. I skrivande stund så är det sagt imorgon (torsdag 3/1) kl 18:00.

På hemsidan finns en sida med driftsinformation som uppdaterar sig själv kontinuerligt. Den finns under denna meny: \Våra anläggningar\Driftsinformation El & VA\Vattenfall (Elnät).

Strömavbrottet har också påverkat masterna för telekommunikation och det går i princip inte att ringa till och från området. Med en del tålamod och lite tur går det att skicka SMS, i alla fall från områdets norra delar/höglandet. Någon mobilsurf är det inte tal om.

Vinden, som blåste norrifrån, har fällt en hel del träd inom vårt område. Det finns några hus som drabbats av fallande granar och tallar. Vissa har också fått sina uppställda båtar förstörda eller växthusen demolerade. Takpannor har också blåst av från vissa tak. På ett brevlådeställ på Täckholmsvägen är en tredjedel av takpannorna borta. Det hänger också träd över spänningsledningarna på några ställen men vägarna är i alla fall röjda så det är framkomligt.

Om du inte själv haft möjlighet att besöka ditt hus så rekommenderar vi du att SMS:ar någon granne att göra en inspektionsrunda.

Med förhoppning om en bättre fortsättning på det nya året…
Vänliga hälsningar från Styrelsen

Märkt med:
4 kommentarer på “Alfrida har härjat i Brevik!
 1. Mats Fredriksson skriver:

  Strömmen tillbaka sedan ca 1timme sen men vi har bara 125V på en av de tre faserna varför vissa lampor lyser svagt (typiskt glödlampor/halogen) och viss belysning går inte pga att elektroniken inte klarar sig med bara 125V istf 240V som det ska vara. Skönt med värme och mobilt nätverk (telenor funkar iaf). Vårat bredband via fiber funkar inte (WAN lampan lyser inte).

  • Anders E skriver:

   Tack för det Mats och fortsätt gärna rapportera progress.

  • Mats Fredriksson skriver:

   Pratade med Ingvar Sjöberg nyss och han hade också el på en fas. Han har gjort en felanmälan till Vattenfall. De hoppades lösa problemet innan helgen då många fortfarande är strömlösa och dessa prioriteras.
   Elfelet gör att hans kyl och spis inte fungerar. Jag tipsade att dra fram kylen och koppla den via skarvsladd till ett uttag som går på en annan propp (dvs en annan fas som har full spänning, om du är osäker kan du testa tex med en lampa med glödlampa/halogen i för att se om uttaget har full spänning, lyser lampan svagt så måste man leta rätt på annat uttag). Spisen kan fungera på vissa plattor eller värmelägen.

 2. Mats Fredriksson skriver:

  Ser ut som IP-ONLY har problem i stora delar av Sverige. Tyvärr ingen prognos på när det ska vara fixat. Har gjort en felanmälan till Bahnhof (min tjänsteleverantör) att min WAN lampa inte lyser efter strömavbrottet. Återkommer om jag får något svar på min felanmälan.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.