Alfrida – strömmen återställd men arbetet fortsätter…

Igår (fredag 11/1) sen eftermiddag/tidig kväll fick hela området tillbaka ström på samtliga faser. Felet åtgärdades efter att Vattenfall bytt säkringar i en matarstation. Hängande träd på våra ledningar har de dock inte åtgärdat ännu. Oklart när det sker…

Kenneth kommer att återställa de tillfälliga inkopplingar som gjorts inom kort. Mycket snart ska det gå att använda bastu och föreningsanläggningar som vanligt.

Henry har fått osedvanligt mycket motion och ledsagat våra huggare runt i området. Vi har åtgärdat 53 träd varav en tredjedel var lutande/hängande och resten stora rotvältor. Det är förenat med livsfara att gå bakom rotvältor eftersom dessa kan slå igen. Håll uppsikt över barn och sällskapsdjur.

Fortfarande finns det massor med träd att avverka. Bedömningen är att det blir 120-130 stycken totalt. Bland annat ca 5 stycken vid pumphuset och ca 6 stycken i början av Breviks Sjöväg, direkt efter infarten. Där är nu bedömningen att de som lutar mot vägen inte utgör någon direkt fara som vi trodde tidigare. Men håll ändå uppsikt, nya vindar eller snö kan ändra på detta. Sedan är det kanske 50 träd till mellan Skonertvägen och E18 som måste åtgärdas samt en del andra spridda här och var.

Allt detta kommer att ta tid, sannolikt minst ett par veckor. Sedan är frågan vad vi gör med allt virke. Att få det flisat blir inte lätt. Det var svårt redan förra året i och med överutbudet som avverkningen runt E18 medförde och det blir inte lättare i år. Och så har vi dessutom sedan innan redan en skaplig hög vid vår vanliga rishög…
En tanke vi suger på är att själva ta vara på veden, det skulle bli ca en tall/gran per fastighet, förutom det som fallit på enskilda tomter. Vi återkommer om detta. En sak är dock klar, det blir lite mer arbete nästkommande arbetsdag.

Slutligen, det finns träd på enskilda tomter som riskerar att ramla ”ut från tomten”, på vägar och samfälld mark. Fastighetsägare som inte kan åtgärda detta själva ombedes kontakta Henry så kanske detta kan samordnas med föreningens egna insatser.

Törs vi nu säga god fortsättning på det nya året?
Hälsningar från Styrelsen

Taggar:

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.