Samlade nyheter från styrelsen

Apportträning med hund

Vi har gett tillstånd till apportträning (tiotalet tillfällen) på samfällighetens mark under en 12-månaders period. Varje träningspass är ca 1h långt och kommer att ske dagtid inom de markerade områdena (klicka på bilden för att förstora). Vid träningen använder man en apportkastare som är en liten handhållen apparat som skjuter iväg en apport ca 50 meter, som för hundens del ska simulera en fågel som flyger iväg. Efter detta är gjort, skickar man hunden att hämta apporten. Inga delar lämnas efter.

Ljudet låter som ett pistolskott och förvarning strax innan träningen börjar kommer att ske genom appen Coyards. Om du inte laddat ned Appen och anslutit dig till områdets meddelandelista så är det ett bra tillfälle att göra detta nu!

Båtvakt

Även om styrelsens framställan av båtvaktsplikt inte fick stöd av årsstämman så har en gruppering samordnad av Göran S etablerat en vaktlista och är igång sedan 1.a juni. Man önskar dock flera frivilliga för att bättre täcka upp eventuella vakanser. Tag kontakt med Göran S om du är intresserad att bidra!
Även här så kommer rapportering och larmlista att ske genom Coyards.

Bastun öppen för nyttjande utanför ordinarie lördagstider

Den nyrenoverade bastun har tilldragit sig uppmärksamhet (med all rätt) och fler vill nu nyttja den varvid lördagstiderna inte räcker till (och kanske inte passar alla). Bastun finansieras genom GA1 och alla dess medlemmar kan nyttja den fritt – oavsett tid. Rent praktiskt så ansvarar bastuvärdarna för den dagliga skötseln och bokning utanför ordinarie tid (lördagar 14:00-21:00) görs genom dem och med Ordförande som backup.

IP Only fiberdragning

Fortfarande har vi inte fått någon definitiv och detaljerad tidsplan från IP Only för vårt område. Det senaste beskedet är fortfarande att nätverket ska vara i drift senast vid årsskiftet. Dock så har fibergrävaren som ska utföra entreprenaden åt IP Only i Gräddö (One Oak Networks) tagit kontakt med vissa boende. Gräddö tillhör anslutningsområde Norra Västanvik och enligt ursprunglig plan så skulle de vara i drift under Q3 vilket också är vad grävaren hänvisat till. Vi tillhör område Spillersboda och ska enligt plan vara anslutna före årsskiftet. Med samma framförhållning så borde grävaren rimligen ta kontakt med oss under sensommaren/hösten.
Vi fortsätter dock att jaga IP Only på uppgifter för att skapa så god framförhållning som möjligt för alla fastighetsägare.

Hjärtstaren

Vi har ett par modeller som vi tittar närmare på. Planen är att hjärtstartaren anskaffas under juni och att skåpet där den ska låsas in blir byggt under sommaren. Vi kommer också att organisera några utbildningar i handhavande och HLR under sommaren. Vi återkommer med mer information om detta.

Helikopter i repris

På samma sätt som förra året så kommer det att erbjudas en liten flygtur med helikopter runt Rådmansö. Tiden är satt till 20:00 onsdagen den 12:e juli. Vi kommer att behöva få ihop ett litet gäng för att fälla midsommarstången (samma dag), annars kan inte helikoptern landa. Det kommer ett särskilt inlägg om detta längre fram.

Bästa sommarhälsningar från styrelsen!

Märkt med: , , ,

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.