VA-fakturor och lite annat…

Fakturor

Fakturor

Nu har vi haft årsmöte samt avläsning av enskilda vattenmätare så det är dags för fakturering av 2017-års samfällighetsavgift samt VA för den gångna perioden.

Mätarställningarna som avlästes igår finns i denna tabell eller kan hämtas från denna sida där vi lägger all VA-statistik. Kom ihåg att från och med idag (30/4) så gäller nytt lösenord till hemsidan. Den fanns på kallelsen till årsttämman samt meddelades också igår under mötet. Om den förkommit så maila mig eller använd kontatformuläret.

Hur den fasta VA-avgiften beräknas kan man läsa om här men i korthet blir det som följer:

  • Faktureringsperioden är oktober 2016 t.o.m. april 2017 vilket är 7 månader
  • Fast avgift blir för 3 månader 2016 (med årsavgift 2.586) och 4 månader 2017 (med årsavgift 2.974) = 1.638:- per fastighet i GA7.
  • På samma sätt beräknas förbrukningskostnaden med ett prissnitt på 3 månader à 32,46 kr/m³ och 4 månader à 34,73 kr/m³. Det blir 33.76 kr/m³ gånger förbrukningen avrundat till närmaste krona.

Sammanfattningsvis blir det 6.588:- för helbetalande (GA1, GA2, GA3, GA5 & GA7) inkl. fast VA-avgift för perioden enligt ovan och där förbrukningskostnaderna tillkommer. Fakturan kommer ut om en vecka eller så och betalningsfristen kommer att vara 30 dagar.

På arbetsdagen deltog 66 fastigheter som berättigar till 200:- i avdrag på kommande faktura (och ett par hundralappar extra för bil/fyrhjuling med släp). Ett mycket bra deltagande som det sig brukar på våren och om vädret bjuder på, och det gjorde det. Om du tror att du inte blev avprickad så hör av dig.

Jag passar också på att meddela att rishögen kommer att flisas om en vecka eller två! Så passa på att fylla på nu för sen stänger den över sommaren så att vi inte får ett näste för ohyra.

Inkomna adressändringar kommer att åtgärdas inom närmsta dagar samt hemsidan ändras här och var för att återspegla de nya personvalen som gjordes på årsstämman. Protokoll från stämman kommer att bli tillgängligt om några veckor och aviseras då.

Med bästa önskningar om en fortsatt härlig Valborg!
Styrelsen genom Skattmasen

Märkt med: , , ,

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.