Det lackar mot jul och dags för en tillbakablick över stugsäsongen 2023.

Stuguthyrningen har i år slagit alla tidigare rekord med en beläggning som även överskridit pandemiåren när alla skulle ”hemestra”. För att underlätta nyckelhanteringen så har vi under året investerat i nya elektroniska kodlås för stugor och dusch vilket har fungerat bra. Glädjande att även föreningshuset har kommit till användning när det nu finns en platt-TV installerad (och faktiskt också projektor & projektorduk).

Men det finns dessvärre lite smolk i bägaren också!

  • En liten skara stughyrare betalar sin stughyra först efter upprepade påminnelser, något som orsakar en hel del merarbete och stress helt i onödan för stugvärdarna.
  • Ett par av våra stughyrare har inte varit tillnärmelsevis klara med urstädning av sin stuga kl 11.00 när deras hyresperiod löpt ut. Då stugvärdarna har en hel del arbete att utföra fram till dess att nästa gäst tillträder kl 15.00, orsakar även dessa förseningar en hel del stress.

Av dessa skäl förtydligar och skärper vi nu vårt stug-regelverk som träder i kraft 1 januari 2024. Du kan redan nu läsa om de nya reglerna på sidan för stugorna.

Den 2a januari öppnar stugbokningen för säsongen 2024 – välkommen att boka din gäststuga!

Kajsa, Kristina o Per
Båtsvikens stugvärdar

 

Passar här på att meddela att protokollet från styrelsemöte nr 7 som hölls den 7 oktober (före Arbetsdagens början) återfinns på den vanliga sidan.

OCH SÅ EN LITEN PÅMINNELSE OM ATT BETALNINGSFRISTEN FÖR VA-FAKTURAN ÄR NU PÅ ONSDAG DEN 29:E NOVEMBER.

Vänliga hälsningar från Skattmasen

 

Det har idag upptäckts någon form av utsläpp i vår vik (klicka på bilden för förstoring). Okänt hur stort det är och var det kommer ifrån. Räddningstjänsten är underrättad och tar det vidare. Tveksamt om det rör sig om någon form av naturlig missfärgning.

Uppdatering 19/11: Vi har inte fått saken bekräftad men det kan röra sig om en sk ”surstöt” som kan inträffa efter myckna regnande och när den mättade jorden då fäller ut järnoxid (rost) som sedan rinner ned i vattendragen.

 
Bästa hösthälsningar,
Styrelsen

Nya brygga C är nu på plats och de flesta av Y-bommarna på södra sidan har monterats genom frivilliga insatser.

Föreningen sparar över 10 000kr på att vi flyttar över bommarna själva och inte har beställt jobbet från leverantören av nya bryggan. Den gamla yttre bryggan är bortbogserad och ska bo i Hattsundet framöver.

Det återstår ett antal monteringar, främst hela insidan, och det behövs ytterligare insatser för att få dit dem innan vintern. Ni som har bom på C-bryggan, kan hantera en skruvnyckel, har missat jobbet hittills, och känner er manade att hjälpa till, välkomna lördag 4 nov kl 10-13. Urban kommer att leda jobbet. Även ni som vill stötta med fika kl 13 till de frivilliga är naturligtvis välkomna!

Vänliga hälsningar/ Göran o Urban


Brevlådorna för Briggvägen som skadades av snöplogen förra vintern kommer att åtgärdas under nästa vecka (23-27 oktober). Vi ber er att låsa upp dessa för att underlätta bytet/kunna komma åt fästskruvarna.

Vi kommer att meddela när byte skett och var nyckel då kan hämtas (om inte samma lås & nyckel kan återanvändas förstås).

 
Vänliga hösthälsningar från styrelsen


I helgen så påbörjas (och förhoppningsvis avslutas) fakturering av avgift för Vatten & Avlopp för perioden maj-september 2023.

Alla som angivit en mailadress (kolla matrikeln) som inte står inom parentes kommer att få sin faktura via epost och utan tilläggsavgift. För övriga som vill ha sin faktura via slöposten, eller där man angivit mailadressen inom parentes (vilket innebär att man vill ha både via mail och på papper), kommer att påföras en administrativ avgift om 50 kr. Använd kontaktformuläret om ni vill meddela ändring av något. För de som var sena att betala förra gången så tillkommer dessvärre dröjsmålsräntan på denna faktura (den är inte bortglömd).

Tabellen med vattenmätarvärden (avlästa 2023-10-07) på vilka jag baserar VA-fakturan hittar du här. Kom ihåg att värdena är avidentifierade och att du behöver ditt ”VA ID-nummer” (inte samma som fastighetsnumret) för att veta vilken rad du ska kika på. Har du glömt ditt VA ID-nummer så kan du fråga genom kontaktformuläret eller skicka mail direkt till mig.

Jag saknar fortfarande ett antal mätarnummer och vilka det gäller syns också i tabellen (cellen är markerad i rött). Om jag inte får mätarnumret i tid så kommer jag enbart att fakturera för fast avgift och så tar vi den upplupna förbrukningen till våren – ingen ko på isen. Om detta kommer också att meddelas på fakturan.

Hur VA-avgiften beräknas i detalj kan du läsa mer om här. Men i korthet så kan du göra som följer;

  • Fast avgift per fastighet för denna period (5 månader) = 3.046 * 5/12 = 1.269:-
  • Förbrukningskostnad = dina m³ x 40,50 kr.

För deltagande i höstens arbetsdag görs 200:- i avdrag. 47 fastigheter deltog.

Information om föreningens medlemsdebiteringar:
Föreningen skickar ut räkningar på samfällighetsavgift och VA till hos oss meddelad mottagare/ägare. Vid försäljning av fastigheten är det säljare och köpare som själva får reglera eventuella skulder och tillgodohavanden sinsemellan. Vid försenad betalning debiteras påminnelseavgift och ev. kostnader för indrivning.

Som säljare har du skyldighet att anmäla ägarbyte till:
Båtsvikens Samfällighetsförening
Breviks Sjöväg 1
761 94 Norrtälje
Eller via detta formulär (bästa alternativet).

Bästa hösthälsningar från Skattmasen

Vid arbetsdagen i våras påbörjades byte av den gamla bron nere vid soludden. Konstruktionen avslutades dock inte helt förrän vid midsommar och det kan man förstå när man ser det gedigna hantverket.

Som en liten höstpresent kommer – bättre sent än aldrig – jättefina bilderna som visar detaljer från både den gamla och den nya bron.

 

Med vänlig hälsning,
Webbmastern

Hej i höstmörkret!

Protokollet från styrelsemöte nr 5 som hölls den 16 september återfinns på den vanliga sidan.

Tack alla som hjälpte till under arbetsdagen, jag lyckades pricka av 47 deltagande fastigheter vilket är något under medel – kanske beroende på det friska vädret. (Om du inte blev avprickad eller är osäker så hör av dig; skicka SMS eller mail till kassören).
Dessvärre var jag upptagen på mitt håll så det hanns inte med att ta några bilder, men jag postar gärna om någon vill dela med sig.

Och så till sist ett litet vädjande. Under arbetsdagen så tog vi bort en plastpresenning som passerat sin ”bäst före” och som låg över en liten upp-och-nedvänd båt vid brygga C. Vädrets tänder har bokstavligt strimlat presenningen i bitar och som nu sprider mikroplaster överallt och det vet vi ju alla att det är überhaupt nicht gut! Allt material åldras förr eller senare och därför ber vi er alla att kasta ett öga på diverse presenningar och annat och förpassa dessa till Görla när de börjar kännas lite mogna…

Vänliga hälsningar,
Styrelsen


Vi har ju som ni känner till installerat nya vattenmätare på varje fastighet. Vid bytet – som för övrigt gick otroligt smidigt – så noterades dock inte vattenmätarnumret och detta behöver vi nu för att koppla rätt mätare till rätt adress. Avläsningsutrustningen är ”dessvärre” så pass känslig att det inte går att smyga upp vid enskilt hus för att avläsa dess mätare. Vi gjorde nyss ett avläsningsprov och fick då in mätarvärden från 10 hus!

Därför ber vi er att återkomma med ert mätarnummer (står på mätaren med 8 siffror i formatet 76393XXX) och adress till vattenvärden  jan.jonsson@alterview.se. Det går också bra att lämna över informationen på en lapp vid arbetsdagen.

Tack på förhand!

Japp, vi har köpt en ny brygga!

Bryggan levereras i slutet av oktober men vi ber alla som har sina båtar förtöjda vid nuvarande brygga C att om möjligt flytta dessa före arbetsdagen 7 oktober.

På arbetsdagen ska bommarna vid brygga C tas upp (skruvas loss) som en förberedelse. Ni som vill ha båten kvar i vattnet längre, försök att låna en ledig bryggplats vid brygga A eller B, använd gärna vår FB-grupp för att skicka en fråga om ledig plats.

Bryggvärdarna