Båtvaktsavslutning 10 november i Föreningshuset

Årets båtvaktsäsong började efter den gemensamma sjösättningen i maj och avslutades i samband med upptagningen för någon vecka sedan. Båtvaktarna har nu för andra säsongen i rad bidragit till att hålla tjuvarna borta från våra bryggor. Rent allmänt så har båtmotorstölderna minskat i vår region jämfört med förra året även om det fortfarande är alltjämt för många, men det rapporteras om en ökning i andra regioner: Sörmland, västkusten och Blekinge.
Kanske har den ökade bevakningen och bättre skydd av båtar och motorer medfört att tjyvligorna väljer andra områden som är enklare att ”jobba” i.

Våra tjugotal båtvaktare kommer att avsluta säsongen med en gemensam fest i föreningshuset lördag den 10 november kl 18:30. Vi kommer då också att skicka goda tankar till vår saknade båtvaktare Bosse som inte är med oss längre.

Ni som är intresserade av att nästa år bidra till en eller flera vaktnätter kan kontakta mig (goran.svensson51@outlook.com) eller bara dyka upp den 10:e november (meddela mig i så fall senast den 7/11 så att vi kan bereda lite extra plats med ev. tillbehör). Vi välkomnar fler som vill ta ansvar för vårt område. Det är en ganska liten men viktig insats man gör och schemaläggningen är både smart och flexibel och anpassas efter vakternas möjligheter att delta.

Dessutom utlovas oförglömligt fina upplevelser när natten är fin.
Båtvaktsamordnare Göran