Mer om reparation av tryckavloppspump LPS2000E

Efter att själv ha råkat ut för missöde så fick jag gå nya omvägar för att få min pump fixad. Föreningens reservpump var redan utlånad och Skandinavisk Kommunalteknik har tagit semester några veckor – men de hänvisade gentilt till KERO pump i Södertälje som fixade biffen.

Utan att gå in på detaljer så kan jag lungt påstå att jag nu tagit några praktiska högskolepoäng i avloppsteknik. Jag har skrivit av mig något på sidan för Service & Reparation av LPS2000E

Vidare så har jag under de senaste dagarna kunnat konstatera att jag inte är en av de få undantagen utan att fler än vad jag trodde har drabbats av haverier (pumparna är ju 10+ år). Dessvärre så har vi ingen statistik över vilka som drabbats och inte heller av vilken typ av fel (myror, förslitning, styrelektronik, backventiler mm). För att råda bot på detta så ska vi börja samla in lite data avseende livslängd, service och andra förebyggande åtgärder. Att pumparna skulle vara helt underhållsfria är inte riktigt sant och det finns en del att vinna med rätt skötsel. Meddela därför gärna Vattenvärdarna om du blivit drabbad – alternativt använd kontaktformuläret för att berätta din historia.

Forsatt trevlig sommar!
En nyduschad och betydligt fräschare Anders E.