Undvik att din LPS2000E fryser


Vi har blivit uppmärksammade på att ett frostskydd som finns i avloppspumpen LPS2000E på de enskilda tomterna kan sitta för ytligt, när det egentligen ska sitta längre ned, mot avloppsröret nere vid pumpen, se bild här intill (kicka för förstoring).

Jag kan konstatera att det gäller mig själv också där ”frostskyddsskivan” sitter nästan direkt under locket! Hur väl pumpen klarar kalla temperaturer beror på vilket djup den sitter (och det kan variera från tomt till tomt) samt markens beskaffenhet (jord, sand, sten, torv, etc). Om isolerskiktet sitter för ytligt så skyddar det ju inte när tjälen kryper ned och förbi denna – ganska logiskt…

Nu är antagligen den värsta kölden över så det är kanske ingen idé att rusa ut direkt om ingen skada är skedd, men lägg det på att-göra-listan till våren. För egen del så kommer jag att behöva tillpassa diametern på frostskyddsskivan för att få ned den, och det gäller sannolikt andra också.

Passa då också på att fördela ut lite Myrr eller motsvarande för att förhindra att myrorna bygger bon, vi har några pumpar som blivit förstörda på detta sätt.

Bästa vårhälsningar önskar Styrelsen

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.